In seizoen 2018-2019 

yoga voor als je tussen de 7 en 12 jaar bent (vrijdag – meld je aan voor de wachtlijst die er is). Afhankelijk van aanmeldingen start een groep voor 7-9 jaar of voor 10-12 jaar. 
> Vanaf voorjaar 2019 – ca maandelijks: Yoga in de Molshoop, voorafgaand aan MAKS’ Biomarkt op het terrein van Milieuactiviteitencentrum en kijkboerderij MAK Blokweer in Blokker/Hoorn.
> september 2019: wekelijkse ochtendles Yoga in de Molshoop op maandagochtend van 09.15 – 10.30 uur. 
> Familieyogalessen op zondag (vanaf najaar 2019 weer, eerste in oktober).

Kennismaking voor ouders met de Aandachttraining/mindfulness voor kinderen (onder meer in de Methode Stilzitten als een Kikker van Eline Snel).
> BAMBOEYOGA verzorgt aandachttrainingen voor klassen en naschoolse groepen. Mindfulness afgestemd op de levensfase/leeftijdsgroep. (op aanvraag). 

Geef je interesse aan per mail naar bamboeyoga@gmail.com of bel
06 41 393 488. 

Op alle lessen en activiteiten van het BAMBOE-programma zijn de algemene voorwaarden van BAMBOE van toepassing. Je leest ze op de pagina Inschrijven.


Het programma van dit moment:
WAT | YOGA op zondagochtend in de Molshoop – de bovenzaal van het bezoekerscentrum van natuurpark MAK-Blokweer in Blokker. 

WANNEER | zondagochtend 28 april, 30 juni, 28 juli, 25 augustus, 27 oktober en 24 november van 09:00 tot 10:15 uur.

WAAR | op de bovenverdieping in het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, Kloosterhout 1, Blokker met uitzicht op het Natuurpark Blokweer.
Aansluitend is MAKS’ Biomarkt op hetzelfde terrein. Een mooie gelegenheid om de verzorging van lichaam en geest te combineren met je duurzame boodschappen.
Er zijn dekens, meditatiekussens en er is voldoende kleedruimte beschikbaar. Neem wel je eigen yogamatje mee. Lukt dat niet, geef dit dan alsjeblieft aan bij je reservering.

INFO | Even tot jezelf komen gaat verrassend gemakkelijk in een groene omgeving. Zelfs de kleur draagt daar aan bij. Door yogabeoefening (ook bedoeld om tot jezelf te komen) met uitzicht over de natuur geef je op de zondagochtend je eigen natuur de aandacht voor een inspirerend begin van de dag.
De basis van de les ligt in hatha yoga. De yoga op het MAK is geschikt voor beginners en ook voor wie de yoga-beoefening weer wil oppakken of inspiratie zoekt voor thuis-beoefening.
De eeuwenoude technieken van adem en beweging helpen elk lichaam de verzorgende kracht van yoga te ervaren. Een interactie tussen lichaam en geest die een dieper gevoel van rust, focus en ruimte in gang zet.

AANMELDEN | je kunt je aanmelden voor deelname met een mailtje naar bamboeyoga@gmail.com.
Vermeld hierbij je naam, leeftijd, telefoonnummer, ervaringsniveau, en eventueel belangrijke medische informatie waarmee ik rekening kan houden in de les.
Deelname is € 15,- per persoon (of € 12,50 als je minstens een week van tevoren aanmeldt. Prijzen incl. thee na afloop). Na betaling (per Tikkie) is je plek gereserveerd. Er is ruimte voor 12 deelnemers.

BEREIKBAARHEID & PARKEREN | Als je met de auto komt: bezoekers van MAK Blokweer parkeren gratis bij Dierenkliniek Stad en Land, (niet in de vakken van de dierenkliniek),  hoek Kloosterhout/Westerblokker, op een paar minuten lopen.
Ook is het toegestaan te parkeren aan één zijde van de Westerblokker.

WAT |  YOGALES J/M 7-12 jaar  (zaal YOGANINA, Oude Veiling Zwaag/Hoorn)

WANNEER | Een wekelijks yogafeest van bewegen en ontspannen op de vrijdagmiddag. Meld je aan voor de wachtlijst! Afhankelijk van het aantal  aanmeldingen start een groep voor 7-9 jaar of voor 10-12 jaar.

WAAR | in de yogazaal van Yoganina, de Oude Veiling 1c, Hoorn.

LESGELD | € 125 (15 lessen) Lessen zijn inclusief gebruik van alle lesmaterialen maar ook yogamat, deken, oogmasker en drankje na afloop.
INFO | Welke leeftijd je ook hebt tussen de 7 en 12 jaar, we spelen ermee in de yogales. Een belangrijke kracht van yoga is de ruimte voor aanpassingen van houdingen. Altijd zonder wedstrijdelement, zonder goed of fout. Maar je probeert het altijd wel een paar keer. En daarna laat je het weer los. Om een tijdje later te ontdekken hoe het gaat.
En zo komt het dat yoga, verhalen en pret dringen om voorrang in een kinderyogales. Na een verrukkelijke ontspanning aan het eind van de les, stap je verfrist het weekend in.

Dus kom je ook vliegen zonder vleugels, rijden zonder wielen, varen zonder boot? We pakken gewoon onze koffer en we gaan! En na afloop kletsen we nog even na over onze avonturen, wat er leuk was en wat misschien niet.
Want als je reizen maakt, staat je nieuwsgierige hoofd aan en ontdek je van alles.

OPGEVEN & INFORMATIE | bamboeyoga@gmail.com
Graag dan doorgeven: voor – en achternaam kind,  naam ouders, adres, e-mail-adres waar je het beste op te bereiken bent en het telefoonnummer.

WAT |  FAMILIEYOGA – Ouderkindduo’s (kind 6-12 jaar) (zaal YOGANINA, Oude Veiling Zwaag/Hoorn)

WANNEER | Ontdek yoga samen met je zoon, dochter, neefje, nichtje, broer, zus, kleinkind… Of misschien wel met: je vader, moeder, tante, oom, opa, oma yoga

WAAR | in de yogazaal van Yoganina, de Oude Veiling 1c, Hoorn.

INFO | Beleef het yogafeest van bewegen en ontspannen en vlieg zonder vleugels, rijd zonder wielen, vaar zonder bootje.  In een yogales voor ouders en kinderen doe je dat samen: we zeggen gewoon tegen elkaar dat je vertrekt en, net als in het echt, pakken we onze spullen in. We trekken onze reiskleren aan, rijden met een bus, vliegen met een vliegtuig of slepen onszelf met de skilift omhoog en roetsjen naar beneden. En dat allemaal in iets meer dan een uurtje. Onderweg hebben we bijzondere ontmoetingen, bijvoorbeeld met interessante dieren die ons hun kracht laten zien. Het is grappig om ze na te doen. En zo maken we van onszelf avonturiers, die elke reis beginnen met een nieuwsgierig hoofd. Eigenlijk net als wanneer je in het echt op vakantie gaat.
En aan het eind van de reis, eeeeeh…: les, lekker samen relaxen. Dat is weer eens een heel andere manier om het weekend te vieren.

LESGELD | € 19,50 per duo van 1 volwassene en 1 kind tussen de 6 en 12 jaar inclusief drankje na afloop, gebruik van yogamaterialen.

OPGEVEN & INFORMATIE | Je schrijft je in als duo (kind 6-12 jaar) bamboeyoga@gmail.com. Graag dan doorgeven: jullie beide namen, leeftijden, adres, e-mail-adres waar je het beste op te bereiken bent en telefoonnummer.


WAT | Tieneryoga (12+)  Rust, ruimte en focus voor jouw eigen ritme
(zaal YOGANINA, Oude Veiling Zwaag/Hoorn)

WANNEER | dinsdag om de week van 17.00-18.00 uur. Op dit moment is er een wachtlijst, meld je daarvoor aan! Lees meer op de tieneryogapagina. 

WAT | Volwassenenworkshop Mindfulness voor kinderen (zaal YOGANINA, Oude Veiling Zwaag/Hoorn)

WAT | Volwassenenworkshop mindfulness voor kinderen: kom eerst zelf ontdekken wat midnfulness (je kunt het ook aandachttraining noemen) inhoudt. Met nieuwsgierige aandacht onderzoek je de toepasbaarheid van de training voor je zoon, dochter of je leerlingen.

WANNEER | bij voldoende aanmeldingen (15) in het weekend (overdag of bijvoorbeeld een zondagavond. Locatie kan ook bij de aanvrager zijn).
INFO | Mindfulness is de natuurlijke kracht om bewust aandachtig aanwezig te zijn bij alle rimpelingen en golven in je leven. Kinderen hebben deze kracht van nature vaak al of nog, maar door veel aandacht voor het leven buiten henzelf, raakt deze kwaliteit van aandacht naar de achtergrond. Het gevolg: stress, onverklaarbare fysieke klachten, verminderde concentratie. Een effect van aandachttraining is juist dat de concentratie verhoogt, zelfvertrouwen toeneemt, en de algehele vriendelijkheid naar het kind zelf de ruimte krijgt. En dit heeft weer een positief olievlekeffect op de omgeving!
Als je aandacht beschouwt als een spier, is mindfulness de manier om die spier te trainen. En dat kun je al doen van jongs af aan. Handig, want ‘je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen.’

De mindfulnessmethode Aandacht Werkt! die Bamboe verzorgt is afgestemd op 4 leeftijdscategorieën*, ontwikkeld door Eline Snel. (* 5-8 jaar, 8-11 jaar, 12-14 jaar, en 14-19 jaar).
De training bestaat uit een (telefonische) intake, daarna eventuele inschrijving, 8 of 10 weken training en begeleiding en een TerugSpringbijeenkomst. De locatie kan Yoganina zijn of een locatie naar keuze. Mail voor meer informatie bamboeyoga@gmail.com of via het contactformulier op deze website.