“Wekelijks yoga of niet wekelijks yoga?”

misschien is dat de vraag waar jij mee worstelt. Omdat je behoefte hebt aan ruimte en aandacht voor jezelf maar ook aan yogabegeleiding en yoga-inspiratie. Alleen: door onregelmatig werk, studie, jonge kinderen kom je nog niet toe aan de regelmaat van een wekelijkse les. Of je nu beginner bent of een tijdje pauze hebt genomen of inspiratie wilt vinden voor je thuisbeoefening: BAMBOEYOGA past bij jou.

Met een maandelijkse les op zondagochtend bouw je aan een ritme waarmee je gemakkelijk bijvoorbeeld je thuisbeoefening ondersteunt. 

Met wekelijkse yogabeoefening op maandagochtend werk je intensiever aan je yogabasis, bij een docent die jou leert kennen. 

Wil je je aanmelden voor een zondag- of maandagyogales? Wil je meer informatie? Klik op de paarse button hiernaast en voor actuele lessen klik je op een blauw bolletje in de kalender. 


Probeer beide varianten eens uit! De lessen zijn in het unieke bezoekerscentrum De Molshoop aan de rand van Hoorn met magnifiek uitzicht op Natuurpark Blokweer.
Met yoga in de Molshoop ervaar je hoe uitzicht op weelderig groen je op weg helpt om even tijd en ruimte te maken voor de zo belangrijke zelfzorg.
En misschien een mooie gelegenheid voor een fijne wandeling na afloop?

HATHA YOGA
De basis van BAMBOEYOGA ligt in de hatha yogatraditie, met een vleug Iyengaryoga en critical alignment.
Ik houd van de relatie tussen de adem en het lichaam en de onthullende, verrassende maar ook vertrouwde effecten ervan op ons welbevinden. Het verklaarde voor mij de uitdrukking ‘je thuisvoelen bij jezelf’.
Statische en dynamische houdingen zijn afwisselend en de les sluit af met een eindontspanning. Na afloop kun je een kopje thee drinken om de werking van de yogales te verdiepen waarna je verfrist weer naar buiten stapt.
Yoga is doen, ervaren, voelen. Nieuwsgierig zijn, steeds opnieuw. Ik hoop je nieuwsgierig te maken naar je eigen ervaringen.

Met yoga
> maak je je lichaam sterk en soepel precies zoals goed is voor jou;
> geeft je een mooie houding en laat je voelen wat jouw mooiste houding is;
> vergroot je je energievoorraad;
> adem je natuurlijker;
> verbeter je concentratie zodat jij scherp blijft, ook in onrustige tijden.
> leer je dieper en gemakkelijker te ontspannen (omdat je de technieken kent!)
onder meer. 

MAANDELIJKS EN WEKELIJKS
Aanmelden voor zowel de zondag als de maandaglessen in de Molshoop kan via de kalender – klik op je les naar keuze – of ga naar de pagina Inschrijven.

Er zijn dekens, meditatiekussens aanwezig en er is voldoende kleedruimte beschikbaar. Neem je eigen yogamatje mee. Lukt dat niet, geef dit dan aan bij je reservering. 

Ervaringen van anderen met BAMBOEYOGA: 

Zij, regelmatige les- en thuisbeoefenaar:
“Wonderbaar. Mijn rugpijn is weg. Yoga is goed voor de mens.”

Hij, eerste leservaring met yoga: “Een goed begin van mijn zondag. Op een mooie locatie.”

Zij, deed lang geleden yoga voor het laatst: “Ik heb erg genoten van de les.”

Zij, ervaren met yoga: “Mireille heeft een prettige stem en een rustige energie en uitleg.”

Zij, thuisbeoefenaar: “Een echte yogales die mijn kennis aanvul en inspireert voor thuis. Ik voel alles net iets meer en bewuster en daarmee ook wat ik eigenlijk wel kan.”

Zij, thuisbeoefenaar: “En daarna het lekkerste brood van Hoorn halen op de markt.”

Hij, eerste yogaervaring: “Dit is echt iets voor mij. Vooral ook op deze locatie.”

Zij, enige ervaring: “Ik kom juist graag in zo’n niet-yogazaal.”

Zij, thuisbeoefenaarster: “Het uitzicht vanuit de zaal hielp mij goed bij aanwezig te blijven met mijn aandacht.”

+ iedere maand MAKS’s BIOMARKT
Aansluitend aan de maandelijkse zondagochtendyogalessen is van maart tot en met november op hetzelfde terrein de gezelligste duurzame markt van West-Friesland: MAKS’ Biomarkt. De plek voor je duurzame boodschappen. Kijk voor details bij het MAK hier: www.mak-blokweer.nl/agenda