Bamboeyoga verzorgt speelse, afwisselende yogalessen voor de jeugd. Bij de jongsten komt Sjakkie Chakra wel eens langs en dan toveren we de zaal om tot Motoriekboetiek. Met de tieners verdiepen we ons ook in deugden en chakra’s. Onder Yogalessen vind je informatie over data.

Yoga voor J/M 7-12 jaar | 
‘Ieder zingt zijn eigen lied’

Welke leeftijd je ook hebt tussen de 7 en 12 jaar, we spelen ermee in de yogales. Soms wissel je van leeftijd en doe je de oefening van de ouderen of juist de jongere kinderen mee. Ik nodig je daartoe uit. Maatwerk, wat yoga vanzelf al is: je ontdekt wat je lukt en wat er even minder gemakeljk gaat. Je probeert het nog een keer en onderzoekt waar je uitkomt, daarna laat je het los. In stilte alleen, of samen in duohoudingen en spel met de groep. En een andere keer ga je verder. Aan het eind van de les komen alle ervaringen samen in een eindontspanning. Het moment om ‘de thee te laten trekken’. Of anders gezegd: even te voelen hoe je ligt, dat je ligt en te luisteren naar het geluid van je adem.
Dat maakt yoga bijzonder. Er is geen wedstrijd, er hooguit een opdracht: serieus meedoen. Als dat je al lukt, heb je het serieus leuk. Want yoga is doen. Genieten. Alleen. Voelen. Samen. Elke week.

Wekelijkse les
Vliegen zonder vleugels, rijden zonder wielen, varen zonder bootje. Hoe je dat doet? In een yogales zeggen we gewoon tegen elkaar dat we vertrekken en pakken, net als in het echt, onze spullen in. We voelen onze adem, luisteren naar de stilte, de muziek in ons hart. We schrijven met elkaar ons verhaal en trekken onze reiskleren aan, stappen in de boot, zwemmen in de zee, vliegen met een vliegtuig. En dat allemaal in een uurtje! We ontmoeten interessante dieren die ons hun kracht laten zien. Grappig om ze na te doen! En aan het eind van elke reis, eeeeeh les, relax!

Tot bij BAMBOE op het yogafeest van bewegen en ontspannen voor J/M 7-12 jaar.

Kinderyoga, iets voor jouw kind?

Kinderyoga is speciaal voor kinderen. Natuurlijk zijn ouders ook nieuwsgierig, en daarom is er samenyoga voor ouder en kind bij Bamboe! Opgeven als duo (1 volwassene, 1 kind).
Dat is weer eens heel anders weekend vieren! Lees data en meer info onder Yogalessen op deze website.

Kinderyoga geeft jouw kind…

Net als volwassenen staan kinderen dagelijks bloot aan een sfeer van ‘alles kan en veel kan ook nu meteen’. Niet alle mensenkinderen kunnen deze veelheid aan. Ook dan is kinderyoga misschien een fijne activiteit voor jouw kind. Om je kind de relatie en interactie te laten ontdekken tussen onrust van binnenin en onrust van buitenaf. En hoe je er mee kunt omgaan als het nodig is meer ruimte te voelen.

Bamboeyogalessen:

– maken je lichaam sterk en soepel.
– helpen je aan een mooie houding en leren je wat dat is.
– verbeteren je concentratie en leert je scherp te blijven in onrustige tijden.
– leren je gemakkelijker ontspannen omdat je de technieken kent.
– leren je te vertrouwen op je zelf en de ander door samenspel en oefeningen.
– laten je ontdekken dat fantasie mag bestaan.
– laten je ervaren hoe je in je lichaam kan duiken… en veel plezier kan maken!

Kinderyoga biedt kinderen een moment om de weg naar hun balans te vinden. Door een vaste lesopbouw van warming-up, yogahoudingen, spel, mediatie en ontspanning ontdekken kinderen hun eigen kracht, hun eigen grenzen en hun eigen rustpunt. Een plek om te schuilen. Het zijn positieve ervaringen die kinderen bewust en onbewust meenemen naar het dagelijks leven. Ze raken zelfstandiger oplossen van problemen rond inslapen en doorslapen bijvoorbeeld. Of weten vriendelijker of gemakkelijker voor zichzelf te zijn in spannende schoolsituaties.
Zo kan kinderyoga een algemeen gevoel van welbevinden verstevigen, concentratie verbeteren en leren meer vriendelijkheid voor jezelf op te brengen. Altijd fijn om vaardig in te zijn!

Lees meer bij praktische informatie en bij lessen of meld je aan.

Tieneryoga J/M 12+ |
‘Rust, ruimte en focus in jouw eigen ritme’

Je hebt het druk met middelbare school, ‘ze’ verwachten heel wat van je, jij verwacht veel van jezelf. Als je ook wel eens denkt: ‘hoe krijg ik het allemaal gedaan in 1 dag? Kan ik niet even pauze nemen?’ dan is yoga voor tieners misschien iets voor jou.

Yoga is een manier om even aandacht te geven aan jezelf. Je tuned in op de vraag hoe het op dit moment met je gaat. Via speciale, eeuwenoude nog altijd veelgebruikte lichamelijke oefeningen maak je ruimte voor jouw ‘zelf’. Je leert op een bepaalde manier ontspannen naar binnen te kijken en echt te zien wat zich daar afspeelt. Je hoeft er niet direct iets mee te doen. Het zien ervan kan je al rust geven, en de basis om je aandacht te richten op datgene wat je graag wilt. Niet voor niets dat zelfs steeds meer (top)sporters yoga en yogatechnieken ontdekken als manier om hun inzet voor de sport steviger en lonender te maken. Want gewone mensen hebben yoga en mindfulness massaal ontdekt de afgelopen paar jaar. Bamboeyoga gunt kinderen en jongeren die ontdekking ook en verzorgt daarom al jaren speciale tienerlessen. Ik had het vroeger wel willen hebben geleerd!

Na een tijdje yoga ervaar je meer ruimte in je hoofd en ook in je lijf. Het wordt minder onrustig, en het kan zijn dat je niet je lijf de baas is over impulsen, maar dat jij dat zelf kunt zijn. En dan krijg je energie voor nieuwe dingen. En stop je als vanzelf met dingen die jou niet helpen of erger: je regelrecht dwarsbomen in je dagelijks leven en dus je ontwikkeling richting volwassenheid. Tegelijk werk je aan een mooiere lichaamshouding.

In een Bamboeyogales voor tieners verken je de wereld die yoga heet, met onderdelen als asana’s (yogahoudingen), duo-oefeningen, meditatie en ontspanning. Tijdens deze training krijg je de ‘tools’ aangereikt waarmee je ook in je dagelijks leven meer in balans blijft, je ontdekt hoe ‘relax!’ ook kan voelen, je wat steviger in je schoenen staat, en je concentratie verscherpt. Om te beginnen al handig in stressvolle periodes zoals toets- en examenweken.

Voel jij je ‘al helemaal in balans’ ? Ook dan ben je van harte welkom, want yoga is gewoon hartstikke leuk om te doen! Idee: spreek af met je vriendinnen en beleef samen 8 weken lang het plezier van yoga voor jezelf en voor jullie samen. Stel je vraag, of meld je aan via contactformulier.

Tieneryoga Speciaal: Examenyoga

Ben je eindexamenkandidaat?  
Dan is examenyoga misschien iets voor jou. Je ontdekt in deze 6-weekse reeks wat gerichte aandacht is die jou leert je op een productieve manier om te gaan met alles wat je te doen staat rond je eindexamen. Zo maak je je volle examentijd overzichtelijker, minder vermoeiend en zelfs plezierig.
Kijk onder Lessen wanneer we gaan beginnen met deze lessen.

Tieneryoga, iets voor jouw kind?

Je ziet dat jouw kind het druk heeft, met school, met de telefoon, met vrienden en vriendinnen, met ‘erbij horen’. Je ervaart ook dat jouw kind niet genoeg tijd neemt voor zichzelf, en dat de weinige rustpunten die er zijn jouw kind niet voldoende oplaadt. Alleen maar even ‘zijn’. Tieneryoga biedt de mogelijkheid om op een vast moment op te laden en leert jouw kind door oefeningen leniger én krachtiger te worden, zich beter te ontspannen en de eigen energie te vinden. Lees meer bij praktische informatie of meld je aan.