Je hebt het druk met middelbare school, er wordt veel van je verwacht, jij verwacht veel van jezelf. Als je ook wel eens denkt: ‘hoe krijg ik het allemaal gedaan in 1 dag’? Kan ik niet even pauze nemen?’ Dan is yoga voor tieners misschien iets voor jou.

Tieneryoga: ruimte in hoofd en lijf

Yoga is een manier om even aandacht te geven aan jezelf en in te tunen op de vraag hoe het op dit moment met je gaat. Via speciale lichamelijke oefeningen maak je ruimte voor observatie van wat er zich afspeelt in je geest. Je hoeft er niet direct iets mee te doen. Kalm observeren is voldoende. Totdat er weer nieuwe gedachten komen. En ook die observeren.

Na een tijdje yoga ervaar je meer ruimte in je hoofd en ook in je lijf. Het wordt minder onrustig, en het kan zijn dat je niet je lijf de baas is over impulsen, maar dat jij dat zelf kunt zijn. En dan krijg je energie voor nieuwe dingen. Tegelijk werk je aan een mooiere lichaamshouding, verbeterde concentratie.

In een Bamboeyogales voor tieners verken je de wereld die yoga heet, met onderdelen als asana’s (yogahoudingen), duo-oefeningen, meditatie en ontspanning. Tijdens deze training krijg je de ‘tools’ aangereikt waarmee je ook in je dagelijks leven meer in balans blijft, je ontdekt hoe ‘relax eens!’ ook kan voelen, je wat steviger in je schoenen staat, en je concentratie verscherpt. Altijd handig in stressvolle periodes zoals toets- en examenweken.

Voel jij je ‘al helemaal in balans’ ? Ook dan ben je van harte welkom, want yoga is gewoon hartstikke leuk om te doen!

Idee: spreek af met je vriendinnen en beleef samen 8 weken lang het plezier van yoga voor jezelf en voor jullie samen. Stel je vraag, of meld je aan via contactformulier.

Tieneryogales Speciaal: Examenyoga

Ben je eindexamenkandidaat? Dan is examenyoga misschien iets voor jou. Je ontdekt in deze 6-weekse reeks wat gerichte aandacht is die jou leert je op een productieve manier om te gaan met alles wat je te doen staat rond je eindexamen. Zo maak je je volle examentijd overzichtelijker, minder vermoeiend en zelfs plezierig.
Kijk onder Lessen wanneer we gaan beginnen met deze lessen.

Tieneryoga, iets voor jouw kind?

Je ziet dat jouw kind het druk heeft, met school, met de telefoon, met vrienden en vriendinnen, met ‘erbij horen’. Je ervaart ook dat jouw kind niet genoeg tijd neemt voor zichzelf, en dat de weinige rustpunten die er zijn jouw kind niet voldoende oplaadt. Alleen maar even ‘zijn’. Tieneryoga biedt de mogelijkheid om op een vast moment op te laden en leert jouw kind door oefeningen leniger én krachtiger te worden, zich beter te ontspannen en de eigen energie te vinden. Lees meer bij praktische informatie of meld je aan.