Bamboe’s online yoga hangout

🙂

Nu we tot 1 september niet fysiek bij elkaar kunnen komen, zijn de yogalessen voor Familieduo’s van zaterdag 6 juni en 1 augustus in Bamboe’s eigen Online Yoga Hangout.  (Tenzij het heel mooi weer is, er een toffe beschutte tuin beschikbaar is waar minimaal 5 duo’s op 1,5 meter afstand van elkaar hun matjes kunnen uitrollen natuurlijk!)

Gelukkig is de Online Hangout de beste veilige andere plek dan de yogastudio, voor al jullie avontuurlijke, verrassende, lieve ontdekkingen als yogadieren.

Ook online zijn dieren de bron van inspiratie voor verhalen, yoga en pret. En ook nu helpen ze ons onszelf de aandacht te geven die we verdienen. Nu we zijn ondergedompeld in veranderen, aanpassen, inhouden, doorgaan en al doende steeds een nieuw evenwicht vinden.

Inschrijven

De eerste duo’s gingen jullie begin april voor en de ervaringen waren zeer positief. 

WAAROM DIERENNAMEN? In de yoga hebben de bewegingen namen, vaak van dieren. De slang, de hond, kat, haas, kameel, duif, dolfijn… 
Ik ben er wel blij mee want dieren zijn een heerlijke bron voor verhalen die op het ‘yogafeest van bewegen en ontspannen’ kunnen langskomen. 
Dat komt zo: de hele oude yogi’s, zeg in elk geval 1000 jaar geleden, deden dieren na om zich als mens ook zo krachtig als een dier te voelen. Een gevoel dat ze konden gebruiken in het dagelijks leven. Voor als het leven even wel heel zwaar was, de oogst mislukt, de winters superstreng, de wilde beesten te dichtbij. Er was heel wat om sterk voor te zijn. Ouders die hun gezinnen beschermden, kinderen die groter wilden worden.
Al is dat nog altijd hetzelfde, en kunnen ook wij kracht-training altijd goed gebruiken, het grote verschil is dat wij natuurlijk heel wat luxer leven. Niet altijd veiliger, want wij hebben weer heel andere gevaren om ons voor te beschermen.:) Misschien kun jij er wel een paar noemen?

Waar de eerste yogi’s mee begonnen was dus dieren nadoen. Dat hadden ze goed bedacht want het wordt tot op de dag van vandaag vol enthousiasme door miljoenen mensen over de hele wereld nog steeds gedaan. Iedereen vindt het kennelijk fijn om:

Je even zo rijzig te voelen als een kameel.
Of zo speels als een hond. 
Zo sterk als een leeuw.
Of lekker flexibel – en lekker ontspannen – als een kat. 
Wat is jouw krachtdier? Misschien komt die ook langs! 

Overigens deden ze ook ‘zichzelf’ na, bijvoorbeeld als krijger of held. Daar hebben ze wel 3 verschillende houdingen voor bedacht die nog altijd populair zijn. Dit zijn beste moeilijke houdingen soms, maar geven je wel kracht en focus en dat zijn best fijne dingen om te voelen nu we met zijn allen proberen quarantainehelden te zijn.
Hoe dan ook:
Ieder dier heeft zijn eigen manier van leven, eigen gave en kracht, en allemaal mogen ze er zijn. Net als jullie. Het leuke is dat je verrast kan worden: hoe fijn je het vindt te kwispelen als die hond, of juist he-le-maal uitgeput te liggen alsof je een dode vlieg bent. Grappig want om net te doen alsof je helemaal uitgeteld bent – en dan ook echt goed – vraagt een speciale kracht.
Die ervaring neem je na de les mee naar huis & ik hoor vaak dat het thuis helpt bij lekker he-le-maal relaxen.

Je kunt dieren uiteraard nadoen in je upje, maar samen gaat ook prima! Bijvoorbeeld met je vader, moeder, tante, oom, opa, oma. En andersom: kind of kleinkind, je neefje, nichtje.

Dikke pret in de familie! In een yogaverhaal dat je samen met je familie maakt. 

Online gingen de eerste duo’s jullie begin april voor en de ervaringen waren zo positief dat we 6 juni weer bij elkaar kunnen komen in een Zoom-bijeenkomst. 

Al gaat er natuurlijk niets boven een gezellig uitje samen naar de yogastudio, ook deze yogi’s waren creatief en bouwden mee aan een leuke ervaring om samen de yogabeesten uit te hangen. Spelen en ontspannen vanuit ieders eigen ervaring. We zetten het geluid af en toe aan en veel ook uit. En omdat we in klein verband bijeen waren was er ruimte de videoles-ervaringen goed te verwerken.

We konden zelfs net als altijd elkaars vrolijke yogaverhaal zien en meebeleven!

Een ervaring die misschien ook interessant is voor jullie.
Dus kom ook naar de Online Yoga Hangout voor Familieduo’s om te:
 
vieren dat we quarantaine-helden zijn!
graven als een worm!
spelen en ontspannen als een jonge hond!
balanceren als een vliegtuig!
zwemmen als een dolfijn!
brullen als een leeuw!
strekken en rekken in de pauzegroet!
dromen als een walvis in een kabbelende zee…
…  en wat jullie er zelf misschien nog bij verzinnen!

Ik heb er weer veel zin in jullie dit via het plezier van yoga te bieden!

Het kan op ZATERDAG 6 JUNI AANSTAANDE van 16.00-17.30 uur. (En zet zaterdag 1 augustus ook alvast in je agenda).

Wat je nodig hebt in de Online Yoga Hangout: 
– een laptop met goede internetverbinding
– wat vrije ruimte
– yogamat (eventueel lenen of vloerkleed of campingmat of… wees creatief)
– elkaar, en je avontuurlijke instelling zoals altijd natuurlijk! 

Heb je je aangemeld dan ontvang je per mail de benodigde gegevens zodat je er online kunt zijn op 6 juni om 16.00 uur. 

Je schrijft je in als duo, via bamboeyoga@gmail (een volwassene met een kind vanaf 7 jaar, graag beide namen leeftijden, email en telefoonnummer – dat is ook voor het Tikkie – daarbij doorgeven) 

Deelname is 20,- per duo bij aanmelding tot en met donderdag 4 juni 23.59 uur en 23,50 per duo tot en met vrijdag 5 juni 23.59 uur.  

Doen jullie mee? Ik kijk naar jullie uit! 

Tot bij Bamboe! 

Inschrijven

YOGA VOOR FAMILIEDUO’S 
Doe mee, voel mee, ontspan mee! 

Wie de yoga voor FAMILIEDUO’S bij BAMBOE kent, kent de heerlijke ontspanning die yoga voor volwassene en kind in gang zet. Voor even zijn de vaders geen vaders, de kinderen geen kinderen en de moeders geen moeders. (Of geen opa’s, oma’s, tante’s, kleinkinderen, neefjes, nichtjes want die zijn natuurlijk ook welkom!)
Voor even is iedereen een yogi of een yogini. Dat is telkens een hele nieuwe ervaring, want niets is altijd hetzelfde, en een yogales voor FAMILIEDUO’S al helemaal niet! 

Vanaf de eerste minuut neemt Mireille je mee naar het yogafeest van bewegen en ontspannen. En daar is volop ruimte voor je eigen beleving én voor samen delen en spelen. Want als je samen gaat vliegen, skiën, fietsen, bootje varen in de yogales heb je elkaar wel nodig natuurlijk. Terwijl je tijdens de lest bouwt aan vertrouwen en geduld met elkaar, leer je aan het eind samen én alleen diep relaxen in yogastijl.

WIL JE JE AANMELDEN?

Inschrijven


Ervaringen van anderen met yoga voor Familieduo’s: 
“Heerlijk om zo weekend te vieren.”
“Vooral heel leuk om dingen samen te doen. In de mooie ruimte.”
“Ik vond de bus en de mol het leukste.”
“Wij de zeilboot!”
“Wij vonden het heel erg leuk, gezellig en zijn nu erg ontspannen.”
“Erg leuke ervaring.”
“Ik wil mijn hele leven yoga doen!”
“Wat was het gezellig en leerzaam!”
“Leuke les alweer!”
“Het was de leukste yogales die ik heb gedaan. Heerlijk begin van de dag zo samen.”
“Je geeft een hele leuke les!”
“Lekker warm en fijne massage”
“Het was fijn om met mijn kind zo bezig te zijn, samen lachen op een andere manier.”
“We genieten er samen erg van.”
“Zeker voor herhaling vatbaar.”

Tot bij Bamboe!