Al bijna 10 jaar geef ik met veel plezier in speelse yogalessen aan kinderen door hoe ons lichaam en ons hoofd met elkaar samenwerken.
Of … wanneer dat niet gebeurt. En wat je dan kan doen …
Ik mag voor dit geweldige werk putten uit duizenden jaren oude kennis en ervaring over de adem, bewegen, verhalen en plezier en breng dat graag met een sausje van helemaal nu.
De verzamelnaam is yoga, ik noem het ook wel de Motoriekboetiek. Een plek waar je ontdekt waar je lichaam goed in is: bewegen. Een plek ook waar Sjakkie Shakra jullie na afloop beloont met een dikke knuffel of welgemeende schouderklop.

De lessen en workshops van Bamboeyoga voor de jeugd zijn met kinderen tussen de 7 en 19 jaar. Het seizoen 2018-2019 starten we met meer Familieyogalessen (iedere maand op zondag) en een groep Yoga voor J/M 7-12 jaar op vrijdagmiddag. Voor de tienergroep om de week op dinsdagmiddag kun je je interesse per mail bamboeyoga@gmail.com doorgeven.
Hieronder lees je de actuele les- en workshopdata.
Wil je wat meer weten dan kan de pagina praktische informatie je wellicht nog beter informeren. Je kunt ook altijd je vraag, gedachte, twijfel of bespiegeling telefonisch kwijt op het contactformulier of telefonisch.
Oefen spelenderwijs aan versterking van concentratie, welbevinden en lichaamshouding in de Motoriekboetiek bij BAMBOE yoga voor de jeugd. En volg je groei!

In seizoen 2018-2019 op het programma 

> 7-12 jaar yoga (vrijdag)
> Familieyogalessen op zondag, iedere maand.(laatste op 16 december)
> aandachttraining op maat van Bamboe en ook in de Methode Stilzitten als een Kikker.

WAT |  FAMILIEYOGA in de Motoriekboetiek voor Ouderkindduo’s (kind 6-12 jaar) 

WANNEER | In het lesseizoen 2018-2019 ben je in wéér meer FAMILIEYOGALESSEN van harte welkom samen met  je vader moeder, broer, zus, neef, nicht, opa, oma yoga te ontdekken
Dit najaar kan dat op de zondagen 30 september, 14 oktober, 4 november, 25 november en 16 december van 10.00-11.45 uur. Let op: alleen 30 september tot 11.30 uur.
Data voor 2019 verschijnen begin november op deze website.
WAAR | in de yogazaal van Yoganina, de Oude Veiling 1c, Hoorn.
INFO |
Beleef het yogafeest van bewegen en ontspannen en vlieg zonder vleugels, rijd zonder wielen, vaar zonder bootje. Hoe? In een yogales voor ouders en kinderen doe je dat samen: we zeggen gewoon tegen elkaar dat je vertrekt en, net als in het echt, pakken we onze spullen in. We trekken onze reiskleren aan, rijden met een bus, vliegen met een vliegtuig of slepen onszelf met de skilift omhoog en roetsjen naar beneden. En dat allemaal in iets meer dan een uurtje. Onderweg hebben we bijzondere ontmoetingen, bijvoorbeeld met interessante dieren die ons hun kracht laten zien. Het is grappig om ze na te doen. En zo maken we van onszelf avonturiers, die elke reis beginnen met een nieuwsgierig hoofd. Eigenlijk net als in het echt, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.
En aan het eind van de reis, eeeeeh les: lekker samen relaxen na een reis met liefdevolle aandacht voor elkaar. En een dikke knuffel van Sjakkie Chakra bij het wakkerworden. Dat is weer eens een heel andere manier om het weekend te vieren.
LESGELD | € 19,50 per duo van 1 volwassene en 1 kind tussen de 7 en 12 jaar inclusief drankje na afloop, gebruik van yogamaterialen.
OPGEVEN & INFORMATIE | Je schrijft je in als duo (kind 6-12 jaar) via inschrijfformulier.
Aanmelden kan altijd tot en met de donderdag ervoor, bij 6 ingeschreven duo’s kunnen we beginnen.

WAT |  YOGALES in de Motoriekboetiek voor J/M 7-12 jaar | 

WANNEER | Sjakkie Chakra is er vanaf 28 september voor 15 x een wekelijks yogafeest van bewegen en ontspannen bij BAMBOE yoga voor de jeugd.
Op vrijdag van 16.00 – 17.00 uur. Start na de zomervakantie en in het vroege voorjaar (7 februari t/m half mei 2019).
WAAR | in de yogazaal van Yoganina, de Oude Veiling 1c, Hoorn.
LESGELD | € 120 (15 lessen t/m 25 januari. ) In 2019 start de reeks op 7 februari. Lessen zijn inclusief gebruik van materialen zoals yogamat, deken, oogmasker e.d. en drankje na afloop.
INFO | Welke leeftijd je ook hebt tussen de 7 en 12 jaar, we spelen ermee in de yogales. Want waarom zou je de zonnegroet voor jonge kinderen niet met de oudere kinderen mogen doen als je dat leuk vindt? En andersom ben je er als 7-jarige misschien wel aan toe die voor de grotere kinderen eens te voelen? Een belangrijke kracht van yoga is de ruimte voor aanpassingen van houdingen. Zonder wedstrijdelement, zonder goed of fout.
In kinderyoga is dat optimaal, want spel en samen yoga doen staan wekelijks bovenaan: houdingen komen meestal in speelse aangepaste vorm terug.
Dus we gaan ook vliegen zonder vleugels, rijden zonder wielen, varen zonder boot. Hoe dat kan? Gewoon onze koffer pakken en tegen elkaar zeggen dat we gaan! Maar we praten ook, met het praathart in de hand. Wil je niet praten? Dan geef je het praathart door.
Iedere les ondernemen we een nieuwe reis vanaf onze yogamat, iedere les ontdekken we weer dingen we nog niet konden of kenden. En oefenen we met wat we lastig vinden. Altijd met een nieuwsgierig hoofd. En aan het eind van elke reis, eeeeeh les, relax!
In 2018 geef ik al bijna 10 jaar met veel plezier yoga aan kinderen om hen te helpen ontdekken wat de relatie is tussen ons hoofd en ons lichaam.

OPGEVEN & INFORMATIE |  via inschrijfformulier. Yogalessen voor 7-12 jaar starten in het najaar 2018 op 28 september en in februari 2019.


WAT | yoga voor tieners 12 tot 18 jaar | Vind je eigen ritme 

WANNEER | dinsdag om de week van 17.00-18.00 uur. Start in het vroege voorjaar en na de zomervakantie.
WAAR | in de yogazaal van Yoganina, de Oude Veiling 1c, Hoorn.
LESGELD | € 82,50 (10xles), inclusief thee na afloop, gebruik van materiaal tijdens de lessen, zoals yogamat en meditatiekussen, e.d.
INFO |
Als tiener zoek en vind je je eigen ritme, de tienerlessen van BAMBOE bewegen hierin mee: om de week yogales speciaal voor jou. Geen druk, gewoon eens in de twee weken een belangrijke afspraak met jezelf. Een uurtje voor jou, om op adem te komen en natuurlijk yoga-ontdekkingen te doen. Wat is yoga en wat kan het voor je doen? is dan ook de belangrijkste vraag in de lessen. In de loop der tijd heb ik gemerkt dat tieners yoga heerlijk vinden. De werkelijkheid is ook dat in deze leeftijdsfase er heel veel andere wensen en activiteiten op het programma staan. Geheel passend in de BAMBOEmissie ‘dat je in je jeugd yoga kan onderzoeken en voelen’ pas ik me daarom aan het tienerleven aan en verlaag de druk die met wekelijks lessen soms ontstaat. Ik hoop tieners de ruimte te bieden yoga zo organisch mogelijk in hun leven toe te laten!
OPGEVEN | via inschrijfformulier 
Ben je er nog nooit geweest? De studio zit in gebouw het Trommeltje. Dat is het tweede pand na de hoek als je vanaf de hoofdtoegangsweg van de Oude Veiling Zwaag/Hoorn en je de eerste rechts neemt.