Bamboeyoga verzorgt met Sjakkie Chakra in de Motoriekboetiek speelse, afwisselende yogalessen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Onder Lessen vind je informatie over data.

Yoga voor J/M 7-12 jaar –
Ga mee op reis

Elke leeftijd vindt zijn of haar plek in de lessen voor kinderen bij BAMBOE. Want welke leeftijd je ook hebt tussen de 7 en 12 jaar, we spelen ermee in de yogales. Je krijgt spellen en oefeningen die passen bij je leeftijd. Spellen en oefeningen met de hele  groep samen en soms wissel je even van leeftijd en mag je de oefening van de anderen meedoen. Ook wanneer je bijvoorbeeld denkt dat je de oefening voor de oudere kinderen wilt of  juist voor de iets jongere kinderen.
Dat is natuurlijk niet ingewikkeld want het is helemaal yoga om houdingen aan te passen aan je lichamelijke mogelijkheden. Dat maakt het juist zo bijzonder. Yoga is geen wedstrijd. Er is maar één echte opdracht: doe serieus mee. En je hebt het leuk. Want yoga is doen. Meedoen. Genieten. Alleen. Voelen. Samen. Elke week.

Wekelijkse les
Vliegen zonder vleugels, rijden zonder wielen, varen zonder bootje. Hoe je dat doet? In een yogales zeggen we gewoon tegen elkaar dat we vertrekken en pakken, net als in het echt, onze spullen in. We trekken onze reiskleren aan, stappen in de boot, zwemmen in de zee, vliegen met een vliegtuig. En dat allemaal in een uurtje! We ontmoeten interessante dieren die ons hun kracht laten zien. Grappig om ze na te doen! En aan het eind van elke reis, eeeeeh les, relax!

Tot bij BAMBOE in de Motoriekboetiek op het yogafeest van bewegen en ontspannen voor J/M 7-12 jaar.

Kinderyoga, iets voor jouw kind?

Kinderyoga is speciaal voor kinderen. Natuurlijk zijn ouders ook nieuwsgierig, en daarom is er samenyoga voor ouder en kind bij Bamboe! Opgeven als duo (1 volwassene, 1 kind). Deze extra lange verwenlessen zijn iedere maand op zondagochtend.
Dat is weer eens heel anders weekend vieren! Lees data en meer info onder LESSEN op deze website.

Kinderyoga geeft jouw kind…

Net als volwassenen staan kinderen dagelijks bloot aan een sfeer van ‘alles kan en veel kan ook nu meteen’. Niet alle mensenkinderen kunnen deze veelheid aan. Ook dan is kinderyoga misschien een fijne activiteit voor jouw kind. Om je kind de relatie te laten ontdekken tussen onrust van binnenin en onrust van buitenaf.

Bamboeyogalessen:

– maken je lichaam sterk en soepel.
– helpen je aan een mooie houding en leren je wat dat is.
– verbeteren je concentratie en leert je scherp te blijven in onrustige tijden.
– leren je gemakkelijker ontspannen omdat je de technieken kent.
– leren je te vertrouwen op je zelf en de ander door samenspel en oefeningen.
– laten je ontdekken dat fantasie mag bestaan.
– laten je ervaren hoe je in je lichaam kan duiken… en veel plezier kan maken!

Kinderyoga biedt kinderen een moment om de weg naar hun balans te vinden. Door een vaste lesopbouw van warming-up, yogahoudingen, spel, mediatie en ontspanning ontdekken kinderen hun eigen kracht, hun eigen grenzen en hun eigen rustpunt. Een plek om te schuilen. Het zijn positieve ervaringen die kinderen bewust en onbewust meenemen naar het dagelijks leven. Ze raken zelfstandiger oplossen van problemen rond inslapen en doorslapen bijvoorbeeld. Of weten vriendelijker of gemakkelijker voor zichzelf te zijn in spannende schoolsituaties.
Zo kan kinderyoga een algemeen gevoel van welbevinden verstevigen, concentratie verbeteren en leren meer vriendelijkheid voor jezelf op te brengen. Altijd fijn om vaardig in te zijn!

Kinderyoga is een avontuur. Laat je kind mee op reis gaan. Lees meer bij praktische informatie en bij lessen of meld je aan.