IN HET KORT | het programma 2018 – 2019

> Iedere laatste zondag van de maand yoga voor volwassenen in de Molshoop bezoekerscentrum van Milieuactiviteitencentrum en kijkboerderij MAK Blokweer, Kloosterhout in Blokker/Hoorn.

> Wekelijks op maandag: yoga voor volwassenen in de Molshoop, bezoekerscentrum van Milieuactiviteitencentrum en kijkboerderij MAK Blokweer, Kloosterhout in Blokker/Hoorn.

> Familieduo-yogalessen op zaterdag in studio Yoganina in Zwaag. 

> Wekelijks op vrijdagmiddag: yoga voor wie tussen de 7 en 12 jaar is (wachtlijst) in studio Yoganina in Zwaag. 

> Op aanvraag: kennismaking voor ouders/leerkachten met de Aandachttraining/mindfulness voor kinderen (onder meer in de Methode Stilzitten als een Kikker van Eline Snel).

Op aanvraag: aandachttrainingen voor klassen en naschoolse groepen. Mindfulness afgestemd op de levensfase/leeftijdsgroep.

IN HET LANG | het programma 2018-2019  

WAT | YOGA VOOR VOLWASSENEN op zondag
(locatie De Molshoop, Kloosterhout 1-2, Blokker).

WANNEER |in 2019 voorafgaand aan de Biomarkten op zondagochtend 28 april, 30 juni, 28 juli, 25 augustus, 27 oktober en 24 november. Daarna iedere laatste zondag van de maand van 09:00 tot 10:15 uur.

WAAR | De Molshoop, Bezoekerscentrum van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, Blokker. Aansluitend is MAKS’ Biomarkt op hetzelfde terrein. 
Er zijn dekens, meditatiekussens en er is voldoende kleedruimte beschikbaar. Neem je eigen yogamatje mee. Lukt dat niet, geef dit dan alsjeblieft aan bij je reservering.

INFO | Door yogabeoefening (ook bedoeld om tot jezelf te komen) met uitzicht over de natuur geef je jezelf een inspirerend begin van de zondag! 
De yoga op het MAK is geschikt voor beginners en ook voor wie de yoga-beoefening weer wil oppakken of inspiratie zoekt voor thuis-beoefening. De frequentie van eens per maand kan ook voor mensen die onregelmatig werkrooster hebben misschien voor regelmaat zorgen. 

AANMELDEN | je kunt je aanmelden voor deelname per mail of telefonisch naar bamboeyoga@gmail.com | 06 41 393 488 
Vermeld alsjeblieft je naam, leeftijd, telefoonnummer, ervaringsniveau, en eventueel belangrijke medische informatie waarmee ik rekening kan houden.
Deelname is 15 euro per persoon (13 euro als je tenminste vijf dagen van tevoren inschrijft). Prijzen zijn incl. kopje thee na afloop en gebruik van materialen als dekens, kussens. Na betaling (per Tikkie) is je plek gereserveerd. Er is plaats voor 12 deelnemers.
Een zogenoemde Persoonlijke Strippenkaart voor een andere frequentie of combinatie met de maandagles is mogelijk in overleg. 
Er is plek voor 1 Dhana-leerling (les op basis van donatie) – hiervoor gelden voorwaarden, vraag ernaar of lees de algemene voorwaarden op deze website. 

BEREIKBAARHEID & PARKEREN | Als je met de auto komt: bezoekers van MAK Blokweer parkeren gratis bij Dierenkliniek Stad en Land, (niet in de vakken van de dierenkliniek), hoek Kloosterhout/Westerblokker, op een paar minuten lopen.
Ook is het toegestaan te parkeren aan één zijde van de Westerblokker.

WAT |  YOGALES VOLWASSENEN op maandag
locatie: de Molshoop, Kloosterhout 1-2, Blokker

WANNEER | wekelijks op maandag: Yoga in de Molshoop, van 09.15-10.30 uur
WAAR | WAAR | De Molshoop, Bezoekerscentrum van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, Blokker. Er zijn dekens, meditatiekussens en er is voldoende kleedruimte beschikbaar. Neem je eigen yogamatje mee. Lukt dat niet, geef dit dan alsjeblieft aan bij je reservering.

TARIEVEN |Inschrijven is de eerste keer voor 2 maanden 79 euro, daarna maandelijks 36 euro. Proefles in een maandagles is 10 euro. 
Een Persoonlijke Strippenkaart voor een andere frequentie of in combinatie met de zondagles is mogelijk;
Er is plek voor 1 Dhana-leerling (les op basis van donatie) – hiervoor gelden voorwaarden, vraag ernaar of lees de algemene voorwaarden op deze website. 
Prijzen zijn incl. kopje thee na afloop en gebruik van materialen als dekens, kussens. 

BEREIKBAARHEID & PARKEREN | Als je met de auto komt: bezoekers van MAK Blokweer parkeren gratis bij Dierenkliniek Stad en Land, (niet in de vakken van de dierenkliniek), hoek Kloosterhout/Westerblokker, op een paar minuten lopen.
Ook is het toegestaan te parkeren aan één zijde van de Westerblokker. 

WAT | YOGALES J/M 7-12 jaar
locatie: YOGANINA, Oude Veiling Zwaag/Hoorn

WANNEER | Een wekelijks yogafeest van bewegen en ontspannen op de vrijdagmiddag. Meld je aan voor de wachtlijst! Afhankelijk van het aantal  aanmeldingen start een groep voor 7-9 jaar of voor 10-12 jaar. 

WAAR | in de yogazaal van Yoganina, de Oude Veiling 1c, Hoorn.

LESGELD | 125 euro (15 lessen) Lessen zijn inclusief gebruik van alle lesmaterialen maar ook yogamat, deken, oogmasker en drankje na afloop.

INFO | Welke leeftijd je ook hebt tussen de 7 en 12 jaar, we spelen ermee in de yogales. Een belangrijke kracht van yoga is de ruimte voor aanpassingen van houdingen. Dit maakt yogahoudingen geschikt om in verhalen te verwerken terwijl meedoen altijd haalbaar blijft: er is geen goed of fout. Natuurlijk probeer je de houding altijd wel een paar keer – maar dat gaat vanzelf. En daarna laat je het weer los. Om een tijdje later te ontdekken dat je soms ineens wel kan! 
En zo komt het dat yoga, verhalen en pret om voorrang dringen in een kinderyogales.
En dan ook nog die verrukkelijke ontspanning aan het eind van de les… zo stap je verfrist het weekend in.

Dus: kom je ook vliegen zonder vleugels, rijden zonder wielen, varen zonder boot? We pakken gewoon onze koffer en we gaan! En na afloop kletsen we nog even na over onze avonturen, wat er leuk was en wat misschien niet.
Want als je reizen maakt, staat je nieuwsgierige hoofd aan en ontdek je van alles.

OPGEVEN & INFORMATIE | bamboeyoga@gmail.com | 06 41 393 488
Graag dan doorgeven: voor – en achternaam kind,  naam ouders, adres, e-mail-adres waar je het beste op te bereiken bent en het telefoonnummer.

YOGA VOOR FAMILIEDUO’S zaterdag  2 november 2019 16.00 -17.30 uur 
Locatie | YOGANINA, Oude Veiling 1c, Zwaag/Hoorn
Let op | maximaal plaats voor 8 duo’s, minimaal 4 duo’s.
Yoga voor familieduo’s is 4x per jaar | de andere 3 zaterdagen zijn 25 januari, 4 april en 6 juni 2020


Wie de yoga voor FAMILIEDUO’S bij BAMBOE kent, kent de heerlijke ontspanning die yoga met je kind in gang zet. Voor even zijn de vaders geen vaders, de kinderen geen kinderen en de moeders geen moeders. (Of geen opa’s, oma’s, tante’s, kleinkinderen, neefjes, nichtjes want die zijn natuurlijk ook welkom!) 
In welke familiesamenstelling je ook komt: even is iedereen yogi of yogini. En dat is niet te vergelijken met welke andere activiteit. 

Mireille neemt je vanaf die eerste minuut mee naar het yogafeest van bewegen en ontspannen. In de organische les die volgt is volop ruimte is voor je eigen beleving én voor samen delen. Want als je samen gaat vliegen, skiën, fietsen, bootje varen in de yogales heb je elkaar echt even nodig, op een zachte manier. Bouw je aan vertrouwen en geduld met elkaar. Leer je je openstellen voor elkaar. En aan het eind van ‘class’ samen relaxen in yogastijl.

OPGEVEN & INFORMATIE | Je schrijft je in als duo, dat is: een volwassene met een kind tussen de 7-18 jaar via bamboeyoga@gmail.com. Graag daarin doorgeven: jullie beide namen, leeftijden, adres, e-mail-adres en je telefoonnummer (ook voor het Tikkie).
Deelname kost 19,50 inclusief gebruik van yogamaterialen, kopje thee, tot 4 dagen van tevoren daarna is deelname 22,50 per duo.

WAT | Tieneryoga (12+)  Rust, ruimte en focus voor jouw eigen ritme
locatie: YOGANINA, Oude Veiling Zwaag/Hoorn

WANNEER | dinsdag om de week van 17.00 – 18.00 uur. Op dit moment is er een wachtlijst, meld je daarvoor aan! Lees meer op de tieneryogapagina. 

WAT | Volwassenenworkshop Mindfulness voor kinderen
Locatie: YOGANINA, Oude Veiling Zwaag/Hoorn

WAT | Volwassenenworkshop mindfulness voor kinderen: kom eerst zelf ontdekken wat midnfulness (je kunt het ook aandachttraining noemen) inhoudt. Met nieuwsgierige aandacht onderzoek je de toepasbaarheid van de training voor je zoon, dochter of je leerlingen.

WANNEER | bij voldoende aanmeldingen (15) in het weekend (overdag of bijvoorbeeld een zondagavond. Locatie kan ook bij de aanvrager zijn).

INFO | Mindfulness is de natuurlijke kracht om bewust aandachtig aanwezig te zijn bij de rimpelingen en golven in je leven. Kinderen hebben deze kracht van nature vaak al of nog, maar doordat veel van hun aandacht op gaat aan het leven buiten henzelf, raakt deze kwaliteit van aandacht naar de achtergrond. Het gevolg: stress, onverklaarbare fysieke klachten, verminderde concentratie.
Een effect van aandachttraining is dat de concentratie verhoogt, zelfvertrouwen toeneemt, en de algehele vriendelijkheid naar jezelf de ruimte krijgt. Het is de manier om je eigen beste vriend of vriendin te zijn. En dit heeft werkt positief uit op je omgeving: vrienden, klasgenoten, thuis… 
Als je aandacht beschouwt als een spier, is mindfulness de manier waarmee je die spier traint. Dat kan al van jongs af aan, zodat je beslagen ten ijs je bijvoorbeeld je puberteit start. In elk geval beter voorbereid dan nu soms het geval is ….
Superandig, want ‘je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen.’

De mindfulnessmethode Aandacht Werkt! die Bamboe verzorgt, is afgestemd op 4 leeftijdscategorieën*, ontwikkeld door Eline Snel. (* 5-8 jaar, 8-11 jaar, 12-14 jaar, en 14-19 jaar).
De training bestaat uit een (telefonische) intake, daarna eventuele inschrijving, 8 of 10 weken training en begeleiding en een TerugSpringbijeenkomst. De locatie kan Yoganina zijn of een locatie naar keuze. Mail voor meer informatie bamboeyoga@gmail.com of via het contactformulier op deze website.