Mijn naam is Mireille Struik en in 2008 startte ik Bamboe yoga voor de jeugd. Mijn eigen jeugd en mijn ervaring met yoga Рop veel latere leeftijd Рvormen een rijke bron. De kennismaking met yoga was liefde op het eerste gezicht. Ik hield meteen van de manier waarop je met yoga je lichaam induikt, het ontdekt en je ermee verbindt. Yoga is je thuiskomen in je lijf en via die weg thuiskomen in jezelf. De oefeningen kalmeren de geest. Een wonderlijke, verrassende ontdekkingstocht waarin je lichaam mag doen waar het goed in is: bewegen.

In 2018 help ik al bijna 10 jaar kinderen met veel plezier hoe ons lichaam en ons hoofd met elkaar samenwerken. En wanneer dat niet gebeurt ūüėČ En wat je dan kan doen?…
Na een tijdje yogales voel je hoe het soms al wat gemakkelijker is jezelf te laten stoppen met doorgaan.  Wanneer jij dat wilt. En hoe je daarna vanuit ontspanning verder kunt. Yoga helpt je eigenlijk je eigen besturingssysteem te bedienen. Handig in je dagelijks leven, op school, de voetbalclub, thuis, met je vrienden. Fijn om te kunnen!

Voor de lessen mag ik putten uit eeuwenoude kennis en ervaring over de adem, bewegen en verhalen en breng dat met een sausje van helemaal nu. De verzamelnaam is yoga, ik noem het de Motoriekboetiek. En Sjakkie Shakra beloont julie na afloop met een dikke knuffel.

¬īDit had ik willen kennen toen √≠k jong was!¬ī

‘Dit had ik willen doen toen √≠k jong was!’ riep ik na mijn eigen eerste les. Een zin die mijn zoektocht startte naar manieren om (jonge) kinderen met yoga in contact te brengen en hen jong, veel jonger dan ik, hun lichaam en grenzen te laten ontdekken.

In 2008 volgde ik de opleiding docent kinderyoga bij de kinderyoga-academie Jip & Jan in Almere, en in 2009 de opleiding docent tieneryoga. Sindsdien volg ik nascholingen en beoefen ik uiteraard zelf yoga. In de opleidingen werd bevestigd wat ik voelde: als je op jonge leeftijd leert met zorg, zachtheid en een zekere zin in avontuur je lichaam tegemoet te treden, kun je een degelijke basis leggen voor balans in je leven, op en vooral ‘naast de mat’. Je hebt je lichaam immers altijd bij je, en dat geeft je een schat aan informatie over hoe het met je is! Bamboe yoga voor kinderen en tieners was geboren.
Latere opleidingen: Yogadans, Yoga voor de kinderbuik, Ashtanga yoga voor tieners, trainer voor 4-19 jarigen in¬†Mindfulness voor Kinderen in de methode Aandacht Werkt! van Eline Snel (boek: ‘Stilzitten als een kikker’),¬†Stoelyoga, Saswitha Yoga en Filosofie in Bilthoven.

Yoga is voor mij taal, voor hoofd en hart

Taal en yoga zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De precieze en gerichte taal in yoga laat je denken over wat je wilt dat jouw lichaam op dat moment doet. Het hoofd en het hart werken samen om lichaam en geest gezond en fit te krijgen en houden.

Waarom Bamboe?

Omdat kinderen snelgroeiend, kwetsbaar én veerkrachtig zijn, net als bamboe. De eeuwenoude succesformule van houdingen, taal en aandacht deel ik graag met anderen. Voel je welkom!